آس ناس

۸۵ بازديد

آس ناس

در بازي آس ناس طراحي مجموعه كارت ها ساده و تنها متشكل از ? نوع كارت داراي پس زمينه متفاوت براي بوجود آوردن ??-?? كارت بوده است. كارت هاي بازي در ابعاد مستطيل شكل و در اندازه ? در ? سانتيمتر بوده است. همانند بازي گنجفه نقش و نگار كارتها با دست نقاشي و طراحي مي شدند كه البته بعدها از نوعي تكنيك كلاژ نيز براي چاپ تصاوير استفاده شده است. نكته جالب اينكه بر روي كارت ها هيچگونه عنواني درج نميشده است كه البته با توجه به رنگ پس زمينه و تصوير براي بازيكنان قابل شناسايي بوده است.

معني ناس هم در عربي و هم در پارسي به معني مردم يا نوع مردم بوده است كه به طور كل اس ناس به معني يك سري از افراد معني مي دهد همانطور كه تصاوير كارت ها نيز افراد و رده هايي را از طبقات مختلف جامعه به نمايش مي گذارد. كارتهاي بازي شامل:

آس (كه معمولا با تصاوير شير و ماه و يا شير و اژدها در حال نبرد مشخص مي شده است)

شاه (معمولا در حالت نشسته بر تخت و يا سوار بر اسب به تصوير كشيده مي شده است)

بي بي (اغلب در حالت نشسته و يا در حالتي كه يك نوزاد را در آغوش دارد مشخص مي گشته است)

سرباز (به طور مشخص تصوير يك سرباز را شامل مي شده است)

لكات (با تصوير يك دختر رقاص و يا يك جفت دختر رقاص در حال رقص و يا موزيسين مشخص مي شده است)

البته علاوه بر اين تركيب انواع ديگري كه شامل تصاوير گل ها و يا تصاوير شهوتناك مي شده است نيز وجود داشته است.

تاريخچه بازي آس ناس به قرن ?? ميلادي مربوط مي شود و در طول اين دوران ها اين بازي همواره در كنار بازي گنجفه وجود داشته است. در گزارشات ژنرال Murdoch Smith در ???? ميلادي به رواج كارت بازي نوع اروپايي و جايگزيني آن با آس ناس اشاره شده است. همچنين با مونوپول شدن تجارت خارجي در سال ???? نوعي قوانين انحصاري براي واردات و توليد كارت هاي بازي شكل گرفت و شركت بريتانيايي De La Rue عهده دار توليد ورق هاي بازي گشت كه به عرضه كارت هايي با تصاوير مرتبط با تاريخ ايران منجر گشت. امروزه كارت هايي مربوط به قرن ?? ميلادي و با طراحي سبك قديمي از اين بازي در موزه ها نگهداري مي شوند. در سال ???? شخصي با نام Edmond Hoyle مدعي شد كه اين بازي الهام بخش و مبناي ساخت بازي پوكر بوده است.

 

 

 

 

نقش سولفات روي بر مركبات

۹۵ بازديد

منابع مختلفي مي توانند در صورت لزوم روي را تأمين كنند. سولفات روي (??? روي) معمولاً براي تأمين مقدار مورد نياز روي در هنگام استفاده از كودهاي شيميايي مورد استفاده قرار ميگيرد. اين ماده مي تواند قبل از كاشت پخش و تركيب شود، يا در كود استارتر استفاده شود. اين تركيب با ساير كودهاي خشك ميتواند به خوبي تركيب شود. تقريباً ??/? كيلوگرم از ماده سولفات روي ? ليتر روي در هكتار تأمين ميكند.

Citrus

به كار بردن اين نوع كود بر شاخ و برگ روي به طور مداوم در اصلاح كمبودهاي اين ماده مغذي مؤثر نبوده است. اين روش كاربرد فقط بايد به صورت آزمايشي استفاده شود. براي به كاربردن اين كود بر روي برگها، پودر سولفات روي را مي توان در آب حل كرد و روي بافت برگها اعمال كرد. وقتي ميزان ?? ليتر آب در هكتار استفاده مي شود، مقدار حل شده بايد ??/? تا ??/? كيلوگرم روي در هر هكتار بايد تامين شود.

كمبود روي به طور قابل توجهي رشد و پتانسيل عملكرد مركبات را كاهش مي دهد. همانطور كه آزمايشات بر روي مركبات (به خصوص پرتقال) نشان مي دهد، سطح پايين روي موجب كاهش تعداد و اندازه ميوه در هر درخت شده و در نتيجه اين كمبود، بازده كاهش مييابد.

كودهاي حاوي روي بر خاك و شاخ و برگ درختان به كار ميرود؛ اين نوع كوددهي بر افزايش عملكرد مركبات مؤثر هستند. در برخي مطالعات، پس از استفاده از سولفات روي بر مركبات به خصوص در مورد پرتقال و گريپ فروت، محققان همچنين از افزايش مقدار آب در ميوهها خبر دادهاند.

روي همچنين ميزان اسيد اسكوربيك در ميوهها را افزايش ميدهد. در صورت كمبود شديد روي، ميوه ها ممكن است به شكل نادرست شكل گرفته، از ميزان آب آنها نيز كاسته شده و همچنين آب موجود در آنها نيز فاقد طعم شود.

در ابتدا علائم كمبود روي به عنوان لكههاي كلروتيك بر روي برگها (“برگ شته”) و / يا نواحي بين رگبرگي سفيد ظاهر ميشود. برگهاي جديد بطور قابل ملاحظهاي داراي رشد ناقص هستند، زيرا شاخههاي داخلي دچار كوتاه شدگي ميشوند. مي توان با استفاده از اسپري كودهاي حاوي روي (مثل روي سولفات) بر روي شاخ و برگ، مشكل را در برگهاي عقبي اصلاح كرد.

دستورالعملهاي عمومي براي كاربرد روي

نقش اصلي روي به عنوان يك عامل سازنده آنزيم ها و درگير شدن در توليد تنظيم كننده هاي رشد كه مربوط به كشيدگي دروني و توسعه كلروپلاست است. كمبود روي به طور قابل توجهي رشد و پتانسيل عملكرد را كاهش مي دهد. سطح پايين روي باعث كاهش تعداد ميوه در هر درخت شده وحتي اندازه ميوهها كوچك مي شود و در نهايت باعث كاهش بازده ميشود. كاربرد اين كود بر خاك و شاخ و برگ هر دو در افزايش عملكرد توليد مركبات مؤثر هستند.

نقش گوگرد در توليد مركبات

علاوه بر روي، گوگرد نيز در توليد مركبات (گرچه به ميزان نسبتاً كمي) مورد نياز است، اما هنگامي كه منابع محدود هستند، گوگرد تأثير مستقيمي بر عملكرد مركبات دارد. علاوه بر سولفات روي غالباً در كودهاي N-P-K، فرمولاسيون ريز مغذي يا آب آبياري به اندازه كافي گوگرد وجود دارد تا نيازهاي محصول را برآورده سازد.

گوگرد يكي از عناصر مهم آنزيمها و پروتئينهاي ديگر است و براي تشكيل كلروفيل در توليد مركبات مورد نياز است. گوگرد همچنين براي سنتز اسيدهاي آمينه ضروري سيستئين و متيونين مورد نياز است.

 

نكاتي كه در انتخاب پرده اهميت دارد؟

۱۰۷ بازديد

نكاتي كه در انتخاب پرده اهميت دارد؟

cc0_p1.jpg

يكي از مهم ترين اركان چيدمان خانه هاي ايراني پرده است كه هميشه خانم ها به آن توجه ويژه اي داشته و دارند.

پرده عنصر اصلي در طراحي دكوراسيون داخلي منزل بوده و مي تواند تركيبي از رنگ ها و مدل هاي گوناگوني را به تناسب ساختمان و وسايل منزل داشته باشد.

انتخاب درست پرده از لحاظ رنگ، مدل و جنس پارچه و تناسب آن با ساير لوازم منزل جلوه بسيار زيبايي به خانه شما مي دهد. در اين مقاله قصد داريم به بررسي نكات مهمي كه هنگام انتخاب پرده بايد مد نظر قرار دهيد، بپردازيم.

از آن جايي كه امروزه افراد با كمبود وقت مواجه هستند ديگر مانند گذشته زمان كافي براي خريد كردن نداشته و اكثر كارهاي خود را از طريق اينترنت و فضاي مجازي انجام مي دهند. از اين رو ما در وب سايت آقاي پرده شرايطي را فراهم كرده ايم كه شما بتوانيد تنها از طريق تماس يا پيام با كارشناسان فروش ما ارتباط بگيريد؛ تيم مشاوره ما به منزل يا محل كار شما مراجعه مس كنند و شما مي توانيد با نمونه پارچه هاي مختلف آشنا شده و از پيشنهادات و راهنمايي هاي تيم حرفه اي و باتجربه آقاي پرده استفاده كنيد.

ubic_p2.jpg

نكته اي كه بايد هميشه در انتخاب پرده به آن دقت داشته باشيد اين است كه پرده اي كه مي خواهيد انتخاب كنيد بايد با چيدمان و دكوراسيون خانه شما همخواني داشته باشد.

انتخاب مدل و رنگ پرده نشان دهنده حال هواي منزل شما و ساكنان آن است؛ پس تا آن جا كه ممكن است و با ساير عناصر دكوراسيون منزل شما همخواني درد، از مدل هاي شاد و رنگ هاي روشن استفاده كنيد. در ادامه به 10 نكته طلايي كه حين انتخاب پرده بايد به آن ها توجه كنيد، مي پردازيم:

1-اندازه گيري پرده نياز به تخصص دارد و اگر شما تجربه اين كار را نداريد حتما از افراد حرفه اي استفاده كنيد. زيرا ابعاد پرده در اجرا به شدت مهم است و ابعاد درست زيبايي پرده را دو چندان مي كند.

2-اگر احساس مي كنيد كه تعداد پنجره هاي منزل شما كافي نيست، حتما از پرده هايي با جنس تور و حرير استفاده كنيد تا نور كافي در منزل داشته باشيد. هنگام خريد پرده پذيرايي اگر به سراغ پارچه هاي توري يا حرير مي رويد به كيفيت پارچه دقت داشته باشيد؛ چرا كه اين پارچه ها درجه بندي كيفي مختلفي دارند و پارچه هايي كه از الياف مصنوعي تشكيل شده اند كيفيت پايين تري داشته و مناسب اين فضا نيستند.

3-اگر پنجره هايي با ابعاد بزرگ داريد و نگران پوشيده شدن بخش زيادي از ديوارها هستيد، مي توانيد از تورهاي تقريبا هم رنگ ديوارها استفاده كنيد. در اين مورد نيز از تجربه افراد متخصص استفاده كنيد تا بهترين انتخاب را داشته باشيد.

4-فضاي داخلي منزل چهار ركن اساسي دارد؛ سقف، ديوار، كف و مبلمان. اما دقت داشته باشيد كه بهتر است در چيدمان نهايي يكي از اين عناصر را به عنوان عنصر اصلي و ساير عناصر را براي تقويت ديگر موارد در نظر بگيريد.

5-در انتخاب مدل پرده دقت كنيد كه نور را به اندازه كافي تامين كند؛ مدل هاي زيادي هستند كه امكان تنظيم نور عبوري را در اختيار شما قرار نمي دهند و همين نكته مي تواند تاثير منفي در دكوراسيون منزل شما داشته باشد.

6-يكي از پرسش هايي كه همواره در انتخاب پرده ها مطرح مي شود اين است كه آيا پرده پارچه اي در كنار پرده كركره اي مي تواند قرار بگيرد يا خير؟ درست است كه در نگاه اول اين دو مدل پرده با هم تفاوت دارند، اما شايد برايتان جالب باشد كه اهالي فن اين حوزه معتقد هستند كه اين دو مدل پرده به شرط آن كه به درستي در كنار هم قرار بگيرند مي توانند جلوه خاصي داشته و به زيبايي محيط بيفزايند.

 

7-يكي ديگر از نكاتي كه از جانب متخصصصان اين حوزه توصيه نيز مي شود اين است كه براي مكان هايي كه قصد استراحت در آن را داريد از پرده هاي شيد و زبرا استفاده كنيد. زيرا اين پرده ها قابليت كم و زياد كردن نور را دارند. به اين نكته توجه كنيد كه خريد پرده زبرا و انتخاب طرح و رنگ متناسب با فضا و دكوراسيون داخلي با توجه به تنوع زياد اين مدل از پرده هميشه كار سختي بوده و بايد حتما از تجربه و راهنمايي فروشندگان استفاده كنيد و از آن ها بخواهيد تا نمونه كارهاي مختلف را به شما نشان دهند و با كمك آن ها بهترين گزينه را انتخاب كنيد.

8-يكي از دغدغه هاي اصلي در انتخاب پرده اندازه قد آن است. البته اين موضوع كاملا به سليقه شخصي شما بستگي دارد؛ چرا كه مي توان به هر ميزان قد پرده را در نظر گرفت. به طور مثال انتهاي پرده هم سطح زمين باشد يا اينكه مقداري روي زمين كشيده شود.

9-براي حاشيه پرده و نصب چوب پرده 2.5 سانت در نظر بگيريد. اين اندازه باعث شكيل تر شدن پرده شما مي شود.

10-نكته آخر اينكه هميشه پرده را در بالاترين حد نسبت به سقف نصب كنيد؛ اين كار سبب مي شود تا طرح و مدل پرده به خوبي نمايان شده و زيبايي پرده چند برابر شود.

منبع: شفقنا

 

معايب نرم افزار پخش مويرگي تحت ويندوز

۸۵ بازديد

معايب نرم افزار پخش مويرگي تحت ويندوز

cvhd_b1.png

به گزارش اديان نيوز شايد تا كنون از خود پرسيده باشيد كه چگونه است كه شركت هاي پخش در امر كسب و كار خود موفق هستند و شركت آنها هميشه سود آور است.

  1. انتخاب كالاهاي مناسب و متناسب با فرهنگ بومي منطقه جغرافيايي حوزه فعاليت
  2. استفاده از منابع انساني ورزيده چابك و يا تربيت آن ها
  3. انتخاب نرم افزار متناسب و كاربردي پخش مويرگي

البته بايد گفت كه آيتم هاي ديگري نيز دخيل هستند. در اينجا براي شما در خصوص آيتم ها و راهكارهاي كه يك نرم افزار پخش مويرگي در اختيار شما ميگذارد به اختصار شرح مي دهيم:

ارائه ديتاماينينگ دقيق به شما، ارايه امكانات متعدد براي اجراي سياست ها و استراتژي مد نظر شركت ها

محيط كاربري ساده و راحت، به روز شدن امكانات نرم افزار، انجام گزارشات دقيق براي آناليز اهداف كاري، پشتيباني عالي

نرم افزارهاي موفق با استفاده از امكانات روز مانند استفاده فضاي آنلاين و اينترنت مي توان فاصله بين شركت هاي پخش و مشتريان را كمتر كرده و بهترين خدمات را به مشتري ارائه بدهند.

معايب نرم افزار پخش مويرگي تحت ويندوز

به طور كلي نرم افزارهاي پخش مويرگي همه جانبه هستند و صرفا براي رفع نيازهاي مديران و شركت ها ساخته شده اند و معايب خاصي را شامل نمي شود. اما از معايب نرم افزار پخش مويرگي تحت ويندوز مي توان به اين اشاره كرد كه در صورتي كه يك نرم افزار براي يك ويندوز خاص نوشته شده باشد، با استفاده از سيستم هاي ديگر با ويندوزهاي متفاوت نمي توان از اين نرم افزار استفاده كرد و بنابراين بهتر است كه نرم افزارهاي پخش مويرگي براي استفاده عموم و براي همه ي ويندوزها نوشته شوند. همچنين اين نرم افزارها به صورتي ارائه شوند كه بتوان با استفاده از موبايل و تبلت نيز از آنها استفاده كرد.

مزايا نرم افزار پخش مويرگي تحت ويندوز

در ذيل به امكانات ومزاياي اپليكيشن سفارشگير مشتريان نرم افزار پخش مويرگي اشاره خواهيم كرد كه چرا صاحبان تجارت و بيزنس بايد در دوران بحران و قرنطينه از آن استفاده كنند:

  1. ارتباط با شركت در هر ساعت از شبانه روز و يا زمان (حتي روزهاي تعطيلي) و ارسال درخواست
  2. ارتباط مستقيم با شركت بدون نياز به واسطه
  3. دسترسي به اطلاعات قبلي خريدهاي خود و اطلاع رساني مالي خريدهاي خود
  4. اطلاع از قيمت ها و تخفيفات
  5. اطلاع از كالاهاي پرفروش، پيشنهادي شركت، كالاها با حاشيه سود مربوطه، كالاهاي محبوب
  6. پرداخت ا?نلاين
  7. مديريت هزينه
  8. مديريت زمان

راهكارهاي فروش ا?نلاين از طريق اپليكيشن براي شركت هاي پخش و بازرگاني

با تجوه به قابليت هاي فروان اين اپليكيشن كه شركت نرم افزار پخش مويرگي در اختيار مشتريان و شركت ها قرار داده مديران محترم شركت ها توانستند در زمان اپيدمي بيماري كرونا توانسته اند فروش خود را مديريت كنند و به مشتريان هدف خود خدمات ارايه دهند و همچنين به اين نتيجه رسده اند كه اين نوع تجارت چه در زمان بحراني مانند كرونا و يا در زمان هاي عادي قدم در راه تجارت نوين گذاشته و مراحل تكامل و سير صعودي خود را حفظ كرده و همچنين بهترين خدمات را به مشتريان خود ارايه بدهند.

كنترل اعتبار مشتريان

در سيستم طبق سياست هاي كاري ميتوان چندين اعتبار را جهت كنترل اتوماتيك تعريف كرد, كه و سپس بر اساس گروه مشتريان اين اعتبار به آنها اختصاص داده شود. با تعريف مشتري نوع اعتبار اتوماتيك بر اساس گروه آن تخصيص ميابد و نياز به تعريف تك تك فيلدها نيست.  مدير سيستم ميتواند براي هر مشتري در صورت نياز فيلدهاي اعتبار را تغيير دهد. پس از تعريف و تخصيص اعتبار به مشتري, سيستم تك تك فيلدها را بررسي ميكند هنگام سفارش و ورصورت رسيدن به حد مجاز هر كدام از آنها اجازه ثبت سفارش را نميدهد.

امكانات پنل انبار:

1- صدور حواله و رسيد قطعي

2- صدور حواله و رسيد موقت

3- عمليات دوره انبارگرداني

4- عمليات خريد: رسيد كردن خريد، حواله برگشت از خريد

5- عمليات فروش و توزيع (فروش هاي تائيد شده و ايجاد سرجمع) خروج سرجمع از انبار (بازگشت از توزيع) رسيد برگشت از فروش

امكانات خزانه داري (پنل پرداخت):

اين بخش شامل موارد زير مي شود:

1- كلي : در اين قسمت شما ميتواند پرداخت هاي تركيبي را ثبت كنيد كه ميتواند شامل نقدي - چك - حواله بانكي باشد و براي هر كدام اطلاعات دقيق و لازمه را وارد كنيد

2- نقد : در اين قسمت فقط پرداخت هاي نقدي قابل ثبت ميباشند

3- چك : در اين قسمت فقط ميتوانيد چك را ثبت گنيد, ميتوانيد از دسته چك انتخاب كرد و يا چك هاي دريافتي از مشتريان را انتخاب كرد.

4- حواله بانكي : در اين قسمت شما فيش هاي واريزي و يا حواله هاي پرداختي را با اطلاعات لازمه ثبت ميكنيد.

5- شارژ صندوق : در اين بخش شما ميتوانيد ميزان موجودي صندوق با مشخص كردن مبدا افزايش دهيد.

6- شارژ بانك : در اين قسمت موجودي حساب هاي بانكي را با مشخص كردن مبدا افزايش دهيد.

7- ابطال برگ چك : گاهي اوقات پيش مياد كه يه چك اشتباه صادر شده و يا به هردليلي بايستي باطل شود, كه شامل دسته چك و يا چك مشتري ميباشد. از اين قسمت با ذكر دليل ميتوان اين عمليات را انجام داد.

 

 

كود هاي شيميايي

۹۹ بازديد

tl0j_n1.jpeg 

كود شيميايي به مواد معدني گفته ميشود كه داراي يك يا چند عنصر مورد نياز براي تغذيه گياهان هستند. اين كودها باعث افزايش رشد گياه شده و از طريق فرآيندهاي شيميايي توليد ميشوند. علاوه بر اين، كودهاي شيميايي موجب افزايش اثربخشي خاك با اصلاح نگهداري آب و هواي آن ميشود.

امروزه كودهاي شيميايي در تامين چيزي در حدود ?? تا ??% از منابع غذايي جهان نقش دارند. كود شيميايي مي تواند هم به خاك اضافه شود، هم مستقيما به برگ گياهان پاشيده شود، ويا آن را در آب حل كرد و به خاك گياهان اضافه كرد. كودهاي شيميايي به منظورافزايش كيفيت خاك، افزايش ميزان محصول و يا ارتقاء كيفيت محصول توليدي مورد استفاده قرار مي گيرند. اين كودها به دليل معدني بودن بلافاصله تجزيه شده و در اختيار گياه قرار مي‌گيرند و بنابراين باعث افزايش سرعت رشد و عملكرد كيفي و كمي گياه در زمان كمتر مي‌شوند.

روش‌هاي مصرف كودهاي مختلف با توجه به نحوه جذب و پايداري آنها متفاوت است. عناصر مورد نياز به دو دسته پر مصرف(ماكرو) و كم مصرف(ميكرو) تقسيم مي‌شوند. عناصر پر مصرف مانند ازت(نيتروژن)، فسفر، پتاسيم، گوگرد، كلسيم و منيزيم و عناصر كم مصرف شامل: آهن، مس، بور، روي، كلر و موليبدن مي‌باشد. انواع زيادي از كودهاي شيميايي وجود دارند كه به شكل‌هاي پودري، گرانوله، مايع و گاز توليد مي شوند و مورد مصرف كشاورزان قرار مي‌گيرند.

  • دلايل استفاده وتاثيرات كمبود برخي عناصر اصلي در رشد گياهان

كودهاي شيميايي اكثراً شامل تركيباتي از عناصر سه گانه نيتروژن، فسفر و پتاسيم مي باشند، كه جهت افزايش توليد محصول به خاك اضافه مي شوند.

عموماً گياهي كه دچار كمبود نيتروژن باشد كوچك بوده و رشد كندي دارد؛ زيرا اين گياهان نيتروژن مورد نياز براي ساخت مواد بنيادي و ژنتيكي را به طور كافي ندارند. اين گياهان به دليل نداشتن كلروفيل كافي غالبا سبز كم‌رنگ يا مايل به زرد هستند. برگ‌هاي پيرتر دچار بافت‏‌مردگي شده و مي‌ميرند.در اين كود نيتروژن (ازت) به ? شكل اوره (?? درصد)، نيترات (? درصد) و آمونيوم (? درصد) وجود دارد. به همين دليل در زمان هاي مناسب پس از كوددهي جذب اين عنصر توسط گياه صورت گرفته و راندمان جذب افزايش مي يابد.

چنانچه گياه دچار كمبود فسفر باشد، نشانه هايي به طورقطع در گياه ظاهر مي شود. به طور مثال رشد گياه بسيار كند شده و يا متوقف مي شود.اين گياهان اغلب دچار ريزش برگ و يا ريزش شكوفه ميشوند و برگشان دچار تغيير رنگ شده و معمولا حاشيه ي برگ ها ارغواني و يا قرمز رنگ مي شود.

گاهي علائم كمبود فسفر شبيه به كمبود نيتروژن در گياهان مي‌باشد. در كمبود فسفر رشد بخش هوايي و ريشه كند و يا متوقف مي‌شود. برگ گياهان كوتاه، باريك و نازك شده و در اين حالت دمبرگ‎ها زاويه كوچكي را با شاخه تشكيل مي‌دهند. رشد طولي گياه عمودي مي شود و شاخه‌هاي جانبي كمتر رشد مي‌يابند. برگ‎ها به رنگ سبز تيره مايل به آبي يا ارغواني در مي‌آيند و گاهي لكه‌ها و يا نوارهايي به همين رنگ بر روي پهنك برگ‎ها ظاهر مي‌شود. تعداد برگها كاهش يافته، جوانه‌ها مي‌ميرند و تعداد شكوفه‌ها نيزكاهش مي‌يابد. بنابراين از محصول ميوه نيز كاسته مي‌شود. در هنگام كمبود فسفر در بعضي از ميوه ها، گوشت ميوه نرم و شيره ميوه خيلي ترش و خاصيت انباري آن كم مي‎شود.

اگر گياهان دچار كمبود پتاسيم شده باشند، نوك و حاشيه برگ هايشان بخصوص در برگ هاي پاييني دچار سوختگي مي شود كه اصطلاحاً به آن نوك سوختگي يا لب سوختگي گفته مي شود. همچنين زماني كه كمبود پتاسيم در گياهي به وجود آيد، تشنگي گياه سريع تر خودش را نشان داده و گياه سريعاً پژمرده شده و شادابي خود را از دست مي دهد. چنانچه گياهان دچار كمبود پتاسيم شوند، اغلب علائم زير را از خود بروز مي دهند. توقف رشد در حالت عمومي، كوتاه شدن ميان گره ها و كوتاه ماندن برگ‎ها، ميوه ها نوك كشيده شده و عدم تكامل در قسمت دم ميوه.

  • كاربرد و موارد مصرف عناصر اصلي

كمك به فتوسنتز و بهبود كيفيت محصول، افزايش بذر و ميوه، رشد سريعتر شاخ و برگ گياه از مزاياي استفاده ازكودهاي حاوي نيتروژن مي باشد. همچنين نيتروژن از عناصر تغذيه اي مهم در افزايش عملكرد مي‎باشد و به رشد بهينه گياهان كمك مي كند.

فسفر به ايجاد يك سيستم ريشه دهي قوي و سالم در گياهان كمك مي‎كند. درصد بالاي فسفرموجب تحريك ريشه زايي، افزايش گلدهي و افزايش تشكيل ميوه مي شود. فسفر مهمترين عامل در روند صحيح فتوسنتز براي گياه است.همچنين فسفر به ريشه زايي بيشتر و ازدياد شكوفه ها نيز كمك مي‎كند.

پتاسيم موجود در كود به بهبود ميوه دهي و يا پر شدن دانه كمك مي كند و تأثير به سزايي بر رنگ آوري محصولات زراعي، باغي و گلخانه اي مي‎گذارد و در نهايت باعث افزايش كمي و كيفي محصول مي‎گردد. پتاس در گياهان زينتي به گلدهي و در درختان ميوه به درشت شدن ميوه كمك چشمگيري مي‎كند. كودهاي حاوي مقادير بالاي پتاسيم موجب رسيدن ميوه و افزايش كيفيت محصول مي گردد. عموما كودهاي حاوي پتاسيم در رشد قوي ساقه، حركت آب در گياهان، پيشرفت گلدهي و باروري گياهان موثرند.

  • توضيحات فني

اگر چه نيتروژن بيشترين اتمسفر را تشكيل مي دهد، اما در شكلي است كه براي گياهان قابل دسترس نيست. نيتروژن مهمترين كود است، زيرا اين عنصر در DNA، پروتئين و ديگر اجزاي گياه (مانند كلروفيل) موجود است و در رشد برگها بسيار موثر است. تنها برخي از باكتريها و گياهان ميزبان آنها (به ويژه حبوبات) مي توانند نيتروژن موجود در اتمسفر (N2) را با تبديل آن به آمونياك تثبيت كند. فسفات مورد نياز براي توليدATP و DNA، حامل انرژي اصلي در سلول ها، و همچنين برخي از چربي ها مورد نياز است.

نيتروژن در گياهان به صورت هاي نيترات ،يون آمونيم و اوره قابل جذب مي باشد. نيترات آمونيم %?? نيتروژن داشته و هر دو فرم نيتروژن آن قابل جذب توسط گياه مي باشد. اين كود داراي پايداري بيشتر نسبت به كود اوره (رايج ترين كود مصرفي كشاورزي در ايران) مي باشد. اوره تركيب آلي بوده و به همين فرم قابل جذب توسط گياه مي باشد. از اوره در محلول پاشي برگ گياهان نيز استفاده ميشود. اوره و نيترات آمونيم را مي توان قبل از كاشت محصول و بعد از آن كه گياه مقداري رشد كرد به خاك افزود.

به طوركلي، درصد فسفر كودهاي شيميايي به صورت درصد اكسيد فسفر ذكر مي شود. اسيد فسفريك كه از تجزيه مواد آلي خاك حاصل مي شود قابل جذب گياه است، اما به صورت كود شيميايي مصرف نميشود. بخش اعظم كودهاي فسفري كه به خاك داده مي شود به وسيله كلسيم در خاك هاي قليايي و به وسيله آهن و آلومينيوم در خاكهاي اسيدي تثبيت مي گردد. معمولاً كود هاي فسفري كه به خاك داده ميشود در سال اول به صورت قابل جذب گياه باقي مي ماند و بخش كمي نيز طي سالهاي آينده قابل جذب گياه مي شود. اين عنصرعموما موجب توسعه ريشه ها، گل ها، دانه ها، ميوه ها مي شود.

ميزان محلول بودن و حركت كود فسفره در خاك بسيار محدود است. كودهاي فسفره را قبل از كاشت بايد به خاك داد و آنها را مستقيماً در ناحيه توسعه ريشه قرار داد. حداكثر ميزان محلول فسفر در pH ? تا ?/? مشاهده مي شود. بنابراين رساندن pH خاك به اين حدود مي تواند در افزايش محلول بودن و جذب فسفر اثرگذار باشد. تغيير pH خاك در خاكهاي اسيدي با اضافه كردن آهك و در خاكهاي قليايي با اضافه كردن كودهاي اسيدي يا گوگردي انجام پذير است.

اغلب كودهاي پتاسيم  محلول در آب هستند و نحوه ي اضافه كردن آنها به خاك نقش زيادي در اثر بخشي كود ندارد. كلريد پتاسيم فراوانترين تركيب پتاسيم در طبيعت است. كمبود پتاسيم بيشتر در خاك هاي اسيدي و خاك هاي شني ديده مي شود، اما كمبود آن در ساير خاك ها تحت شرايط آبياري و برداشت مقدار زيادي محصول (به ويژه يونجه) نيز مشاهده مي گردد. سولفات پتاسيم معمولترين كود پتاسيم است كه در زراعت مصرف مي شود. پتاسيم از تجزيه اوليه بقاياي گياهي نيز به خاك اضافه مي شود، اما هوموس خاك بعنوان منبع قابل توجه پتاسيم به شمار نمي رود، زيرا پتاسيم بوسيله مواد آلي تثبيت نمي گردد.

نيترات پتاسيم داراي ??% اكسيد پتاسيم است، اما كودي گران قيمت مي باشد. خاكهايي كه مقدار زيادي رس از نوع ورمي كولايت و ايليت دارند پتاسيم را تثبيت مي كنند. كلريد پتاسيم داراي مقدار زيادي پتاسيم (?? تا ??%) مي باشد. با اين حال مصرف بي رويهي كلريد پتاسيم در مواردي كه به مقدار زيادي پتاسيم نياز است چندان مطلوب نيست؛ زيرا احتمال مسموميت ناشي از فراواني كلر پيش ميآيد. با اين كه مقداري كلر براي محصولاتي مانند توتون و پنبه لازم است، اما زيادي كلر در خاك موجب نقصان كيفيت در توتون و آبدار شدن غده سيب زميني مي شود.

 

انواع كانكتورهاي شبكه كدام اند؟

۹۸ بازديد

 

كانكتور قطعه اي مي باشد كه به بخشي از كابل متصل شده و بخشي از سيستم كابل كشي را به پايان مي رساند و در واقع يك نقطه ي ورودي را براي دستگاه هاي شبكه همچون رايانه، روتر و هاب را فراهم مي سازد.

كانكتورها داراي انواع مختلفي مي باشند، آن ها را مي توان با توجه به ويژگي هاي ظاهري و همچنين خصوصيات جفت گيري از يكديگر متمايز نمود؛ از قبيل جك ها و شاخه ها كه كانكتورهاي نر محسوب مي شوند يا پريزها و درگاه ها كه كانكتورهاي ماده به حساب مي آيند. آن ها همچنين مي توانند با توجه به نحوه ي پيكربندي اتصالات متفاوتي كه دارند از يكديگر تميز داده شوند، به عنوان مثال اتصالات DB9 و DB15 كه به ترتيب داراي ? و ?? پين مي باشند. يكي ديگر از راه هاي تمايز دادن كانكتورها نسبت به هم نوع رابط هاي الكتريكي مي باشد كه از آنها پشتيباني مي كنند.

موارد زير نمونه اي از كانكتورهاي مختلف مي باشند:

كانكتورهاي رابط سريال مانند RS-232 و V.35

كانكتورهاي اترنت مانند كانكتورهاي RJ-45 و BNC

كانكتور كابل كشي فيبر نوري مانند كانكتورهاي SC و ST

به معناي واقعي كلمه ده ها نوع از كانكتورهاي گوناگون در شبكه مورد استفاده قرار مي گيرند كه متخصصين حرفه اي شبكه بايستي با بسياري از آن ها آشنايي كامل داشته باشند.

كانكتور BNC

اتصال دهنده يا همان كانكتور BNC مجموعه اي از كانكتورها مي باشد كه جهت متصل نمودن كابل كشي كواكسيال تينت به اجزاي مختلف شبكه مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتور BNC مجهز به يك مكانيزم پيچش و قفل بوده كه اين مكانيزم منجر به فراهم شدن يك اتصال مطمئن و ايمن بين سيستم كابل كشي شبكه و تجهيزات مي شود.

به طور كلي كانكتورهاي BNC در شبكه هاي ??Base2 اترنت كاربرد دارند. انواع مختلف كانكتورهاي BNC موارد زير را شامل مي شود:

كانكتور كابل BNC كه به انتهاي يك كابل تينت لحيم كاري و يا جوش داده شده است.

كانكتور BNC T كه به جهت متصل نمودن كارت رابط شبكه (NIC) به يك بخش از كابل تينت مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتور BNC barrel كه به منظور متصل نمودن دو قطعه كابل تينت استفاده مي شود.

پايانه ي BNC كه يك پايانه ي ?? اهمي را در پايان آزاد كابل تينت فراهم مي سازد.

كانكتور DB

كانكتور DB به هر نوع كانكتوري گفته مي شود كه جهت اتصال تجهيزات ترمينال داده (DTE) مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتورهاي DB سابقاً، كانكتور هاي سري D ناميده مي شدند. كانكتورهاي DB را مي توان به منظور اتصالات سريال يا موازي بين دستگاه ها استفاده نمود. انواع رايج كانكتورهاي خانواده ي DB شامل موارد زير مي شوند:

كانكتور DB-9 كه يك كانكتور سريال با ? پين جهت اتصال مودم ها، چاپگرهاي سريال، دستگاه هاي ماوس و غيره مي باشد.

كانكتور DB-15 كه يك كانكتور با ?? پين بوده و به منظور متصل نمودن دستگاه هايي همچون مانيتورهاي مكين تاش و كارت هاي رابط شبكه (NIC)، براي كابل هاي ??Base5 مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتور DB-25، كه يك كانكتور داراي ?? پين بوده و جهت متصل نمودن دستگاه هاي رابط سيستم ريز كامپيوتر مكين تاش (SCSI)، مودم ها، چاپگر هاي سريال، كابل هاي موازي، جعبه هاي سوئيچ و غيره مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتور DB-37 كه يك كانكتور با تعداد ?? پين مي باشد و جهت اتصال دستگاه هايي همچون روتر و واحدهاي خدمات كانال (CSU) استفاده مي شود.

كانكتور DB-60 كه كانكتوري با ?? پين مي باشد و جهت متصل نمودن دستگاه هايي مانند روترهاي سيسكو مورد استفاده قرار مي گيرد.

كانكتور هاي سري V

كانكتورهاي سري V مجموعه اي از استانداردهاي ارتباطي مي باشند كه توسط اتحاديه ي بين المللي ارتباطات از راه دور (ITU) توسعه داده شده اند.

پروتكل ‌هاي سريV روش ‌هايي را به منظور تبادل اطلاعات از طريق سيستم تلفن عمومي با استفاده از ابزارهاي ارتباطي نظير مودم و مولتي پلكسر، ايجاد مي نمايند. اين پروتكل هاي گوناگون در واقع رابط هاي بين تجهيزات پايانه داده (DTE) مانند كامپيوترها و تجهيزات ارتباطات داده (DCE) مانند مودم ها را تعيين نموده و همچنين روش هاي سيگنال دهي را جهت استفاده از طريق سيستم هاي تلفن عمومي ارائه مي نمايند.

كانكتورهاي RJ

كانكتورهاي RJ خانواده اي از كانكتورهاي push-and-click يا همان فشار و كليك براي سيم كشي جفت پيچ خورده در سيم كشي تلفن و شبكه به شمار مي روند. RJ مخفف Regged Jack مي باشد و انواع كانكتورهاي RJ هم اتصال ماده يعني jack و هم نوع اتصال نر يعني Plug را در بر مي گيرند.

كانكتور RJ-11 يك كانكتور نوعي تلفني با ? سيم يا ? سيم مي باشد كه تلفن ها را به صفحات جداري متصل مي نمايد. كانكتور RJ-11 حداكثر شش سيم را پشتيباني مي كند اما فقط نوع داراي چهار سيم آن با كابل كشي دو جفت پيچ خورده به طور متداول در كابل كشي تلفن يافت مي شود.

كانكتور RJ-45 يك كانكتور نوع تلفن ? سيمي مي باشد كه به منظور اتصال رايانه‌ها، صفحات جداري الكتريكي، پچ پانل هل و ساير اجزاي شبكه با كابل كشي جفت پيچ خورده بكار مي‌رود. كانكتور RJ-45 يك نوع اتصال دهنده ي استاندارد براي هر دو جفت كابل كشي جفت پيچ خورده ي محافظت نشده (UTP) و جفت پيچ خورده ي محافظت شده (STP) در شبكه هاي اترنت star-topology مانند ??BaseT و ???BaseT4 محسوب مي شود.

كانكتور RJ-48 يك كانكتور تلفن از نوع ? سيم بوده كه به منظور اتصال خطوط سرويس داده ي ديجيتال T1 و ??KB با كابل كشي جفت پيچ خورده مورد استفاده قرار مي گيرد. كانكتور RJ-48 از همان جك كانكتور RJ-45 استفاده نموده در حالي كه از پين متفاوتي استفاده مي كند، به همراه يك جفت سيم بخ منظور انتقال سيگنال و يك جفت براي دريافت سيگنال، يك جفت جهت تخليه و يك جفت استفاده نشده جهت رزرو براي استفاده هاي احتمالي آينده.

يه طور كلي كانكتورهاي RJ-48 در سه نوع RJ-48C ، RJ-48X براي اتصال خطوط T1 و RJ-48S براي اتصال خطوط DDS 56-KB تعبيه شده اند.

كانكتورهاي فيبر نوري

كانكتورهاي SC / ST جهت اتصال كابل كشي فيبر نوري به دستگاه هاي شبكه استفاده مي شوند. حروف اختصاري SC مخفف subscriber connector و ST مخفف straight tip مي باشند.

اين كانكتورها جزو انواع كانكتورهايي مي باشند كه معمولاً براي اتصال كابل كشي فيبر نوري به دستگاه هاي شبكه مورد استفاده قرار مي گيرند. هر دو مورد از اين كانكتورها توسط استاندارد هاي اتحاديه ي صنايع الكترونيكي و انجمن صنعت ارتباطات به رسميت شناخته شده اند.

حروف SC مخفف اتصال مشترك است و يك كانكتور فيبر نوري استاندارد دوبلكس با بدنه ي پلاستيكي شكل مربع و ويژگي قفل push-pull locking مي باشد. كانكتورهاي SC به طور معمول در محيط هاي ارتباطي داده، CATV و تلفن استفاده مي شوند.

كانكتور ST، يك كانكتور فيبر نوري با كارايي بالا و با حلقه هاي سراميكي گرد بوده كه داراي قفل bayonet يا همان قفل چفتي مي باشد. كانكتور هاي ST نسبت به كانكتورهاي SC متداول تر مي باشند.

معمولاً مي توانيد از كانكتورهاي SC و ST با كابل كشي فيبر نوري تك حالته يا چند حالته استفاده كنيد. همچنين لازم به ذكر است كه كانكتورهاي SC و ST به دو صورت ساده و دوبلكس عرضه مي شوند.

نوع سوم از كانكتورهاي فيبر نوري كانكتورهاي SMA مي باشند كه از ويژگي قفل مهره اي برخوردار بوده و زير مجموعه هاي آن شامل كانكتورهاي SMA905 و SMA906 مي باشند.

و اما در واقع بهترين كانكتورهاي فيبر نوري كانكتورهاي military-grade هستند. اين كانكتورها داراي مشخصات MIL-C-83522 (ST) بوده و ضد خوردگي هستند، قابليت كاهش فشار كابل را داشته و در برابر گرما، شوك، لرزش، قارچ و هرگونه سايش مقاوم هستند.

دستگاه هاي رابط سيستم ريز كامپيوترها يا SCSI

واژه ي SCSI مخفف Small Computer System Interface بوده و زمينه ي اتصال لوازم جانبي را به رايانه با استفاده از رابط انتقال موازي فراهم مي سازد. كانكتورهاي (SCSI) توسط كمپاني اپل توسعه يافته است و در دنياي رايانه هاي شخصي براي سولوشن هاي ذخيره سازي با كيفيت بالا مورد استفاده قرار مي گيرد.

به منظور پياده سازي SCSI بر روي يك سيستم، مي توانيد از يك آداپتور SCSI جهت رابط با سيستم و دستگاه هاي مناسب SCSI مانند هارد ديسك هاي SCSI استفاده كنيد.

هر دستگاه مرتبط با يك گذرگاه SCSI بايد داراي يك شماره شناسه ي دستگاه SCSI تخصيص داده شده به خود آن دستگاه باشد كه به SCSI اجازه مي دهد تا تعدادي از دستگاه ها را توسط يك گذرگاه موازي واحد به يكديگر متصل نمايد.

شما مي توانيد شناسه هاي SCSI را با استفاده از سوئيچ هاي dip يا jumper ها و يا با استفاده از نرم افزار پيكربندي تغيير دهيد.

https://networkencyclopedia.com/connector-device/

https://networkencyclopedia.com/bnc-connector/

https://networkencyclopedia.com/db-connector/

https://networkencyclopedia.com/sc-and-st-connectors/

https://networkencyclopedia.com/small-computer-system-interface-scsi/

 

The post انواع كانكتورهاي شبكه كدام اند؟ appeared first on فروشگاه اينترنتي نود - Node Shop.

 

كود هاي شيميايي

۹۰ بازديد

tl0j_n1.jpeg 

كود شيميايي به مواد معدني گفته ميشود كه داراي يك يا چند عنصر مورد نياز براي تغذيه گياهان هستند. اين كودها باعث افزايش رشد گياه شده و از طريق فرآيندهاي شيميايي توليد ميشوند. علاوه بر اين، كودهاي شيميايي موجب افزايش اثربخشي خاك با اصلاح نگهداري آب و هواي آن ميشود.

امروزه كودهاي شيميايي در تامين چيزي در حدود ?? تا ??% از منابع غذايي جهان نقش دارند. كود شيميايي مي تواند هم به خاك اضافه شود، هم مستقيما به برگ گياهان پاشيده شود، ويا آن را در آب حل كرد و به خاك گياهان اضافه كرد. كودهاي شيميايي به منظورافزايش كيفيت خاك، افزايش ميزان محصول و يا ارتقاء كيفيت محصول توليدي مورد استفاده قرار مي گيرند. اين كودها به دليل معدني بودن بلافاصله تجزيه شده و در اختيار گياه قرار مي‌گيرند و بنابراين باعث افزايش سرعت رشد و عملكرد كيفي و كمي گياه در زمان كمتر مي‌شوند.

روش‌هاي مصرف كودهاي مختلف با توجه به نحوه جذب و پايداري آنها متفاوت است. عناصر مورد نياز به دو دسته پر مصرف(ماكرو) و كم مصرف(ميكرو) تقسيم مي‌شوند. عناصر پر مصرف مانند ازت(نيتروژن)، فسفر، پتاسيم، گوگرد، كلسيم و منيزيم و عناصر كم مصرف شامل: آهن، مس، بور، روي، كلر و موليبدن مي‌باشد. انواع زيادي از كودهاي شيميايي وجود دارند كه به شكل‌هاي پودري، گرانوله، مايع و گاز توليد مي شوند و مورد مصرف كشاورزان قرار مي‌گيرند.

  • دلايل استفاده وتاثيرات كمبود برخي عناصر اصلي در رشد گياهان

كودهاي شيميايي اكثراً شامل تركيباتي از عناصر سه گانه نيتروژن، فسفر و پتاسيم مي باشند، كه جهت افزايش توليد محصول به خاك اضافه مي شوند.

عموماً گياهي كه دچار كمبود نيتروژن باشد كوچك بوده و رشد كندي دارد؛ زيرا اين گياهان نيتروژن مورد نياز براي ساخت مواد بنيادي و ژنتيكي را به طور كافي ندارند. اين گياهان به دليل نداشتن كلروفيل كافي غالبا سبز كم‌رنگ يا مايل به زرد هستند. برگ‌هاي پيرتر دچار بافت‏‌مردگي شده و مي‌ميرند.در اين كود نيتروژن (ازت) به ? شكل اوره (?? درصد)، نيترات (? درصد) و آمونيوم (? درصد) وجود دارد. به همين دليل در زمان هاي مناسب پس از كوددهي جذب اين عنصر توسط گياه صورت گرفته و راندمان جذب افزايش مي يابد.

چنانچه گياه دچار كمبود فسفر باشد، نشانه هايي به طورقطع در گياه ظاهر مي شود. به طور مثال رشد گياه بسيار كند شده و يا متوقف مي شود.اين گياهان اغلب دچار ريزش برگ و يا ريزش شكوفه ميشوند و برگشان دچار تغيير رنگ شده و معمولا حاشيه ي برگ ها ارغواني و يا قرمز رنگ مي شود.

گاهي علائم كمبود فسفر شبيه به كمبود نيتروژن در گياهان مي‌باشد. در كمبود فسفر رشد بخش هوايي و ريشه كند و يا متوقف مي‌شود. برگ گياهان كوتاه، باريك و نازك شده و در اين حالت دمبرگ‎ها زاويه كوچكي را با شاخه تشكيل مي‌دهند. رشد طولي گياه عمودي مي شود و شاخه‌هاي جانبي كمتر رشد مي‌يابند. برگ‎ها به رنگ سبز تيره مايل به آبي يا ارغواني در مي‌آيند و گاهي لكه‌ها و يا نوارهايي به همين رنگ بر روي پهنك برگ‎ها ظاهر مي‌شود. تعداد برگها كاهش يافته، جوانه‌ها مي‌ميرند و تعداد شكوفه‌ها نيزكاهش مي‌يابد. بنابراين از محصول ميوه نيز كاسته مي‌شود. در هنگام كمبود فسفر در بعضي از ميوه ها، گوشت ميوه نرم و شيره ميوه خيلي ترش و خاصيت انباري آن كم مي‎شود.

اگر گياهان دچار كمبود پتاسيم شده باشند، نوك و حاشيه برگ هايشان بخصوص در برگ هاي پاييني دچار سوختگي مي شود كه اصطلاحاً به آن نوك سوختگي يا لب سوختگي گفته مي شود. همچنين زماني كه كمبود پتاسيم در گياهي به وجود آيد، تشنگي گياه سريع تر خودش را نشان داده و گياه سريعاً پژمرده شده و شادابي خود را از دست مي دهد. چنانچه گياهان دچار كمبود پتاسيم شوند، اغلب علائم زير را از خود بروز مي دهند. توقف رشد در حالت عمومي، كوتاه شدن ميان گره ها و كوتاه ماندن برگ‎ها، ميوه ها نوك كشيده شده و عدم تكامل در قسمت دم ميوه.

  • كاربرد و موارد مصرف عناصر اصلي

كمك به فتوسنتز و بهبود كيفيت محصول، افزايش بذر و ميوه، رشد سريعتر شاخ و برگ گياه از مزاياي استفاده ازكودهاي حاوي نيتروژن مي باشد. همچنين نيتروژن از عناصر تغذيه اي مهم در افزايش عملكرد مي‎باشد و به رشد بهينه گياهان كمك مي كند.

فسفر به ايجاد يك سيستم ريشه دهي قوي و سالم در گياهان كمك مي‎كند. درصد بالاي فسفرموجب تحريك ريشه زايي، افزايش گلدهي و افزايش تشكيل ميوه مي شود. فسفر مهمترين عامل در روند صحيح فتوسنتز براي گياه است.همچنين فسفر به ريشه زايي بيشتر و ازدياد شكوفه ها نيز كمك مي‎كند.

پتاسيم موجود در كود به بهبود ميوه دهي و يا پر شدن دانه كمك مي كند و تأثير به سزايي بر رنگ آوري محصولات زراعي، باغي و گلخانه اي مي‎گذارد و در نهايت باعث افزايش كمي و كيفي محصول مي‎گردد. پتاس در گياهان زينتي به گلدهي و در درختان ميوه به درشت شدن ميوه كمك چشمگيري مي‎كند. كودهاي حاوي مقادير بالاي پتاسيم موجب رسيدن ميوه و افزايش كيفيت محصول مي گردد. عموما كودهاي حاوي پتاسيم در رشد قوي ساقه، حركت آب در گياهان، پيشرفت گلدهي و باروري گياهان موثرند.

  • توضيحات فني

اگر چه نيتروژن بيشترين اتمسفر را تشكيل مي دهد، اما در شكلي است كه براي گياهان قابل دسترس نيست. نيتروژن مهمترين كود است، زيرا اين عنصر در DNA، پروتئين و ديگر اجزاي گياه (مانند كلروفيل) موجود است و در رشد برگها بسيار موثر است. تنها برخي از باكتريها و گياهان ميزبان آنها (به ويژه حبوبات) مي توانند نيتروژن موجود در اتمسفر (N2) را با تبديل آن به آمونياك تثبيت كند. فسفات مورد نياز براي توليدATP و DNA، حامل انرژي اصلي در سلول ها، و همچنين برخي از چربي ها مورد نياز است.

نيتروژن در گياهان به صورت هاي نيترات ،يون آمونيم و اوره قابل جذب مي باشد. نيترات آمونيم %?? نيتروژن داشته و هر دو فرم نيتروژن آن قابل جذب توسط گياه مي باشد. اين كود داراي پايداري بيشتر نسبت به كود اوره (رايج ترين كود مصرفي كشاورزي در ايران) مي باشد. اوره تركيب آلي بوده و به همين فرم قابل جذب توسط گياه مي باشد. از اوره در محلول پاشي برگ گياهان نيز استفاده ميشود. اوره و نيترات آمونيم را مي توان قبل از كاشت محصول و بعد از آن كه گياه مقداري رشد كرد به خاك افزود.

به طوركلي، درصد فسفر كودهاي شيميايي به صورت درصد اكسيد فسفر ذكر مي شود. اسيد فسفريك كه از تجزيه مواد آلي خاك حاصل مي شود قابل جذب گياه است، اما به صورت كود شيميايي مصرف نميشود. بخش اعظم كودهاي فسفري كه به خاك داده مي شود به وسيله كلسيم در خاك هاي قليايي و به وسيله آهن و آلومينيوم در خاكهاي اسيدي تثبيت مي گردد. معمولاً كود هاي فسفري كه به خاك داده ميشود در سال اول به صورت قابل جذب گياه باقي مي ماند و بخش كمي نيز طي سالهاي آينده قابل جذب گياه مي شود. اين عنصرعموما موجب توسعه ريشه ها، گل ها، دانه ها، ميوه ها مي شود.

ميزان محلول بودن و حركت كود فسفره در خاك بسيار محدود است. كودهاي فسفره را قبل از كاشت بايد به خاك داد و آنها را مستقيماً در ناحيه توسعه ريشه قرار داد. حداكثر ميزان محلول فسفر در pH ? تا ?/? مشاهده مي شود. بنابراين رساندن pH خاك به اين حدود مي تواند در افزايش محلول بودن و جذب فسفر اثرگذار باشد. تغيير pH خاك در خاكهاي اسيدي با اضافه كردن آهك و در خاكهاي قليايي با اضافه كردن كودهاي اسيدي يا گوگردي انجام پذير است.

اغلب كودهاي پتاسيم  محلول در آب هستند و نحوه ي اضافه كردن آنها به خاك نقش زيادي در اثر بخشي كود ندارد. كلريد پتاسيم فراوانترين تركيب پتاسيم در طبيعت است. كمبود پتاسيم بيشتر در خاك هاي اسيدي و خاك هاي شني ديده مي شود، اما كمبود آن در ساير خاك ها تحت شرايط آبياري و برداشت مقدار زيادي محصول (به ويژه يونجه) نيز مشاهده مي گردد. سولفات پتاسيم معمولترين كود پتاسيم است كه در زراعت مصرف مي شود. پتاسيم از تجزيه اوليه بقاياي گياهي نيز به خاك اضافه مي شود، اما هوموس خاك بعنوان منبع قابل توجه پتاسيم به شمار نمي رود، زيرا پتاسيم بوسيله مواد آلي تثبيت نمي گردد.

نيترات پتاسيم داراي ??% اكسيد پتاسيم است، اما كودي گران قيمت مي باشد. خاكهايي كه مقدار زيادي رس از نوع ورمي كولايت و ايليت دارند پتاسيم را تثبيت مي كنند. كلريد پتاسيم داراي مقدار زيادي پتاسيم (?? تا ??%) مي باشد. با اين حال مصرف بي رويهي كلريد پتاسيم در مواردي كه به مقدار زيادي پتاسيم نياز است چندان مطلوب نيست؛ زيرا احتمال مسموميت ناشي از فراواني كلر پيش ميآيد. با اين كه مقداري كلر براي محصولاتي مانند توتون و پنبه لازم است، اما زيادي كلر در خاك موجب نقصان كيفيت در توتون و آبدار شدن غده سيب زميني مي شود.

 

خريد ويلا در نياوران

۹۳ بازديد

خريد ويلا در نياوران.

شايد يكي از جذابيت‌هايي كه نسل امروز نتوانند به راحتي تجربه كنند، زندگي در خانه‌هاي ويلايي هست. خانه‌هايي با حياط‌هاي بزرگ و دل‌باز كه مي‌تواند لذت زندگي را براي شما دو چندان كند. حياط‌هايي كه محل بازي كردن بچه‌ها و لذت بردن از يك فضاي سبز شخصي است. امروزه پيدا كردن خانه‌ي ويلا در شهر تهران شايد كار آساني نباشد. امروزه تهران تبديل شده به يك شهر شلوغ و پر رفت و آمد. همين امر باعث شده تا تراكم ساخت و ساز در تهران زياد شود كه اين امر باعث تخريب خانه‌هاي ويلايي و ساخت برج‌ها‌ و آپارتمان‌ها شده است. براي همين شايد امروزه پيدا كردن خانه‌ي ويلايي كار بسيار سختي باشد. البته كه امروزه مناطق بسيار كمي در شهر تهران داراي خانه‌ي ويلايي هستند. يكي از آن مناطقي كه امروزه شما مي‎توانيد در آن صاحب يك خانه‌ي ويلايي شويد، منطقه‌ي نياوران است.

منطقه‎ي نياوران يكي از مناطق بسيار قديمي شمرون است. در گذشته در اين منطقه مزارع ني بسيار فراوان بوده است. مردم شهر تهران ني‌هاي مورد نياز خود را از اين منطقه تامين مي‌كردند. براي همين اسم اين منطقه را “ني‌آوران” گذاشته‌اند. اين اسم به مرور زمان به نياوران تغيير پيدا كرد. البته كه امروزه اين منطقه به اسم شهيد باهنر تغيير نام پيدا كرده است.

نياوران را مي‌توان “سرزمين برج‌هاي لوكس و پنت‌هاوس‌ها” ناميد كه معماري خاص داخلي و خارجي ساختمان‌هاي آن، چهره اين محله را تا حد زيادي از مابقي محله‌هاي تهران متمايز كرده است. بافت مسكوني نياوران و تلفيق خانه‌هاي قديمي و ويلايي و آپارتمان‌هايي نوساز و صد البته مدرن با سن بناي زير ?? سال، نشان مي‌دهد كه اين محله تا حد زيادي پاسخگوي نياز و سليقه‌هاي مختلف متقاضيان ملك در شمال تهران است.

سكونت در محله نياوران در يك كلام يعني غوطه‌ور بودن در امكانات فوق‌العاده. دسترسي آسان به امكانات تفريحي، ورزشي، درماني و فرهنگي و وجود بناهاي تاريخي شاخص در اين محله؛ همه و همه دلايلي لازم و كافي هستند تا جدي‌تر به بررسي آگهي‌هاي فايل شده در دفتر مشاوران املاك اين منطقه بپردازيد. ضمنا با وجود چند سفارت‌خانه‌ و ادارات دولتي خيال شما از بابت  برقراري امنيت براي خانواده‌ها به خصوص كودكان و دانش‌آموزان راحت خواهد بود.

در اين مقاله قصد داريم تا نكاتي در رابطه با خريد ويلا در نياوران را به شما اطلاع دهيم. البته قبل از خواندن اين مقاله بايد توجه داشته باشيد كه اصلا خريد خانه‌ي ويلايي در نياروان به نفع شما هست يا خير؟! اصلا خانه‌ي ويلايي در نياوران خريداري كنيد بهتر بوده يا اينكه سراغ يك آپارتمان در نياوران برويد بهتر است؟ براي دست پيدا كردن به جواب اين سوال، عوامل بسيار زيادي تاثير گذار هستند. اين عوامل مي‌تواند نيازهاي شما از يك خانه باشد يا اصلا سليقه‌ي شخصي شما باشد. اين عوامل مي‌تواند در هر شخص براي خريد ويلا در نياوران متفاوت باشد. حال برويم نكاتي را براي خريد ويلا در نياوران بررسي كنيم. در كل نكات بسيار زيادي براي خريد ويلا در نياوران دخيل هستند. توجه به ميزان بودجه در دسترس، در نظر گرفتن تنوع قيمتي كه در منطقه‌ي نياوران هست و سر زدن به كوچه‌هاي مختلف براي داشتن بهترين انتخاب. اما با در نظر گرفتن تمام اين عوامل، شما پس از جست و جوي كافي ممكن بوده با مواردي مناسب مواجه شويد كه در نهايت يك ويلا در نياوران را براي خريد انتخاب كنيد. اما يافتن يك ويلاي مناسب در نياوران براي خريد به معناي پايان كار نيست. شما همانطور كه در زمان خريدن ويلا در نياوران به خريدن يا نخريدن آن ويلا و يا حتي در مورد منطقه‌اي كه آن ويلا در آن واقع شده فكر كرديد و حساسيت به خرج داده‌ايد، در مورد اينكه بايد با فروشنده چه ملاحظاتي داشته باشيد هم، اين حساسيت را به خرج دهيد و دقت كامل را داشته باشيد.

حواستان به مشاوران املاك باشد؛

همانطور كه براي پيدا كردن ويلا در نياوران براي نكاتي مانند مالك، مشخصات ويلا و منطقه‌آن حساسيت به خرج داده‌ايد، اينكه چه كسي ويلا را به شما معرفي كرده و قرار داد آن در چه املاكي نوشته مي‌شود، از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. املاك عظيميان از سال 1395 به طور تخصصي در زمينه‌ي املاك منطقه‌ي يك فعاليت مي‌كند. يكي از زمينه‌هاي تخصصي املاك عظيميان، ويلاهاي واقع شده در خيابان نياوران است. املاك عظيميان مي‌تواند يكي از بهترين راهنماهاي شما براي خريد ويلا در نياوران باشد.

لوگوي بلاگ املاك عظيميان

لوگوي بلاگ املاك عظيميان

نكته دومي كه در زمان خريد ويلا در نياوران بايد به آن توجه كنيد اين است اگر ويلاي مورد معامله بين چند نفر مشاع بوده يا اينكه خريداران چند نفر هستند و عده‌اي به جاي ديگري به وكالت معامله مي‌كنند، حتما ببينيد كه آيا داراي وكالت رسمي هستند يا خير؟ از معامله كردن ويلاي‌هاي نياوران با وكالتنامه‌هايي كه به صورت غيررسمي تنظيم شده‌اند بپرهيزيد!

 

يكي ديگر از مسائلي كه بايد در مورد خريد ويلا در نياوران به آن توجه كنيد، نوع ساخت داخل ويلا است. يعني اينكه داخل ويلا فلت طراحي شده يا دوبلكس. اين مسئله شايد در ديد اول خيلي اهميت نداشته باشد، اما اين موضوع در بلند مدت مي‌تواند حس شما را به ويلايي كه خريداري كرديد تغيير بدهد.

نكته‎ي ديگري كه براي خريد ويلا در نياوران بايد به آن توجه كنيد، امكاناتي هست كه براي آن ويلا در نظر گرفته شده است. امكاناتي كه براي يك ويلا مي‌توان در نظر گرفت مي‌تواند حس شما را بسيار بسيار زياد تغيير دهد. امكاناتي مانند استخر، روف گاردن، فضاي سبز، باشگاه ورزشي و … . حال هر كدام از اين امكانات را بايد نسبت به بودجه و كارايي كه مي‌تواند براي شما داشته باشد انتخاب كنيد. مثلا مي‌توانيد استخر سرباز يا پوشيده بودن آن را انتخاب كنيد، يا مثلا فضاي سبز را نسبت به سليقه‌ي خود طراحي و پياده كنيد. البته كه فضاي سبز مي‌تواند يكي از مهم ترين عوامل انتخاب يك ويلا در نياوران باشد. معمولا اكثر افراد به دليل لذت بردن از فضاي سبز، خريد ويلا در نياوران را به آپارتمان در نياوران ترجيح مي‌دهند. البته نياوران به دليل داشتن برج‌هاي بلند، ممكن بوده كه به فضاي سبز شما ديدهاي بسيار زيادي باشد. اگر اين موضوع براي شما از اهميت بالايي برخوردار بوده؛ حتما قبل از خريد ويلا در نياوران حتما به اين موضوع توجه زيادي كنيد كه فضاي سبز شما ديد و مشرف خارجي دارد يا خير.

خريد آپارتمان در نياوران

از آنجايي كه ويلاهاي نياوران بزرگ هستند، نگهداري آنها كمي سخت مي‌شود. براي همين مي‌توانيد از نگهبان استفاده كنيد. البته كه استفاده از نگهبان نيازمند محلي براي مستقر شدن نگهبان هست. پس حتما در زمان خريد ويلا در نياوران به اين موضوع توجه كنيد كه ويلاي مورد نظر از اين امكان برخوردار باشد.

در آخر اميدواريم كه اين مقاله بتواند به شما در خريد ويلا در نياوران كمك كند.

 

متخصص ايمپلنت دندان

۹۲ بازديد

ايمپلنت دندان

اگر تا به حال دندان از دست داده باشيد يا افرادي را بشناسيد كه به دنبال جايگزيني دندان هاي از دست رفته شان هستند ، حتماً نام ايمپلنت دندان به گوشتان خورده است. ايمپلنت دندان يكي از نوين ترين و پر طرفدارترين روش هاي جايگزيني دندان هاي از دست رفته يا پوسيده است. در اين روش از يك پايه فلزي در داخل استخوان فك استفاده مي شود. اين پايه حكم همان ريشه دندان را خواهد داشت و سپس روكش دنداني بر روي آن سوار مي شود. ايمپلنت به طور كلي محبوبيت زيادي دارد كه با هم به علت آن را در زير بررسي مي كنيم.

نسيم آنلاين: اگر تا به حال دندان از دست داده باشيد يا افرادي را بشناسيد كه به دنبال جايگزيني دندان هاي از دست رفته شان هستند ، حتماً نام ايمپلنت دندان به گوشتان خورده است. ايمپلنت دندان يكي از نوين ترين و پر طرفدارترين روش هاي جايگزيني دندان هاي از دست رفته يا پوسيده است. در اين روش از يك پايه فلزي در داخل استخوان فك استفاده مي شود. اين پايه حكم همان ريشه دندان را خواهد داشت و سپس روكش دنداني بر روي آن سوار مي شود. ايمپلنت به طور كلي محبوبيت زيادي دارد كه با هم به علت آن را در زير بررسي مي كنيم.

متخصص ايمپلنت دندان

مانند هر تخصص ديگري ايمپلنت نيز يكي از شاخه هاي تخصصي در عرصه دندان پزشكي به حساب مي آيد. بنابراين نياز به متخصص مربوط به خود را دارد. متخصص ايمپلنت كسي است كه مطالعه ، آموزش و تحقيقات طولاني مدت و در اين زمينه را داشته و مانند دندان پزشك عمومي به كليه زمينه هاي دهان و دندان اشراف ندارد ولي به طور اختصاصي در زمينه ايمپلنت دندان مهارت كافي دارد و معمولاً در مراكز تخصصي ايمپلنت نيز مشغول به كار هستند.

اجزاي ايمپلنت دندان

nyvk_m3.gif

ايمپلنت دندان از سه قسمت اصلي تشكيل مي شود. در نظر داشته باشيد كه اين سه قسمت هميشه ثابت نيستند. به عنوان مثال ميني ايمپلنت ها از دو قسمت تشكيل مي شوند. اما نكته اي كه مهم است اين است كه اين سه قسمت سه ركن اصلي ايمپلنت و در اغلب آن ها ثابت هستند.

اين سه قسمت شامل فيكسچر ، اباتمنت و تاج دندان هستند.

فيكسچر پايه فلزي ايمپلنت است كه بايد در داخل استخوان فك چفت و محكم شود و قرار است ريشه جديد دندان مصنوعي باشد. بنابراين بار اصلي ايمپلنت بر دوش آن است و بسيار مهم است كه توسط متخصص به درستي كاشته شود.

اباتمنت عضو مياني يا همان رابط در ايمپلنت دندان است. از اين رو به آن رابط مي گويند به واسط ارتباطي ميان پايه و روكش دندان است و اين دو قسمت اصلي را به يكديگر متصل مي كند.

روكش يا همان تاج دندان كه بار زيبايي ايمپلنت دندان را به دوش مي كشد ، محصول نهايي است كه بيرون از لثه براي نمايش باقي مي ماند. روكش هاي ايمپلنت به طور مختص براي هر شخص متناسب با ظاهر دندان هاي طبيعي وي تهيه و توليد مي شوند. از اين رو از منظر طبيعي بودن در سطح بالايي قرار دارند.

مراحل انجام ايمپلنت دندان

ايمپلنت يكي از طولاني ترين عمل هاي دندان به حساب مي آيد. حال با هم پروسه انجام صفر تا صد آن را بررسي مي كنيم.

در ابتدا فرد پس از تشخيص اينكه ممكن است به ايمپلنت دندان احتياج داشته باشد به مركز تخصصي ايمپلنت و نزد يك متخصص مربوطه مراجعه مي كند. بعد از بررسي هاي لازم و مشاهده عكس ها و راديولوژي هاي مربوط به دندان تصميم نهايي با مشورت متخصص اتخاذ مي شود. در صورتي كه پيش نياز هايي قبل از عمل مورد نياز باشد ابتدا بايد آن ها را رفع و رجوع كرد. يكي از اين موارد احتمال كمبود استخوان در منطقه تحت عمل است. از آنجايي كه مستقيماً با استخوان فك سر و كار داريم بايد استخوان فك به ميزان كافي وجود داشته باشد و در غير اين صورت پيش از انجام ايمپلنت دندان بايد پيوند استخوان انجام شود تا ميزان استخوان به حد كافي برسد.

همچنين پيش نياز ديگر اين است كه اگر قرار است ايمپلنت به جاي دندان پوسيده اين جايگزين شود ، آن دندان كشيده شود.

بعد از رفع همه اين موارد در نخستين روزي كه براي انجام اصل عمل مراجعه مي كنيد كار با بي حسي موضعي آغاز مي شود. هدف نخست دستيابي به استخوان فك است. بنابراين كار با برشي بر روي لثه در منطقه مورد نظر جهت دسترسي به استخوان ادامه مي يابد. حال نياز به يك مته براي ايجاد حفره بر روي استخوان فك مي باشد. اين حفره بايد دقيقاً در جاي مورد نظر ايجاد شود تا مبادا صدمه اي به ساير عصب هاي حساس استخوان بزند و همچنين اندازه آن بايد به ميزان مناسب باشد تا ايمپلنت بدون مشكل در آن جاسازي شود. پس از محكم شدن فيكسچر در داخل استخوان محافظي بر روي آن گذاشته مي شود و سپس بيمار مرخص مي شود. اكنون استخوان فك نياز به چند ماه استراحت براي برقراري پيوند ميان پايه و استخوان را دارد. در طول اين مدت بايد استراحت برقرار باشد و فشاري به ايمپلنت وارد نشود تا از جايش تكان بخورد و ريسك شكستش را بالاتر ببرد. همچنين در طول اين مدت تاج دندان مورد نظر فرد در لابراتور توليد مي شود.

پس از گذشت زمان استراحت و مراجعه مجدد و بررسي هاي لازم توسط متخصص جها اطمينان از برقراري پيوند و استحكام وضعيت بين استخوان و پايه به سراغ ادامه ماجرا مي رويم.

اكنون نوبت به قراردهي اباتمنت رسيده است. پس دوباره برشي بر روي لثه انجام مي شود و اباتمنت همانند پيچ بر روي فيكسچر قرار مي گيرد و سپس تاج دندان تهيه شده بر روي آن سوار مي شود و بخيه هاي نهايي و كار تمام است.

در نهايت تذكر هاي نهايي و توصيه هاي پزشكي توسط جراح به شما توضيح داده مي شود. اين توصيه ها جهت بالا رفتن طول عمر ايمپلنت لازم الاجرا است.

فيلم واقعي ايمپلنت

مراقبت هاي بعد از ايمپلنت دندان

مراقبت هاي بعد از عمل ايمپلنت دندان معمولاً دو دسته كلي دارند. يكي مراقبت هاي اوليه و ديگري مراقبت هاي طولاني مدت.

در مورد مراقبت هاي اوليه مراقبت از تحت فشار قرار نگرفتن ايمپلنت و همچنين استفاده از مواد غذايي و نرم در همين راستا است.

در مورد مراقبت هاي طولاني مدت مسواك زدن روزانه ، نخ دندان كشيدن و استفاده از دهان شويه مي تواند بسيار كارساز باشد.

قيمت ايمپلنت دندان

براي اطلاع از جديد ترين قيمت هاي ايمپلنت دندان به سايت مراجعه كنيد.

هزينه ايمپلنت

منبع : نسيم آنلاين

 

 

 

راديولوژي دندان در شمال تهران

۸۵ بازديد

راديولوژي دندان در شمال تهران

پزشكان و دندان پزشكان براي داشتن تحليل درست از مشكل مراجعه كننده خود، نياز به روش هاي كمك كننده اي دارند كه بتوانند در تشخيص بيماري از آنان بهره ببرند.

irns_e1.png

مزايا و معايب عكس برداري با دستگاه cbct

پزشكان و دندان پزشكان براي داشتن تحليل درست از مشكل مراجعه كننده خود، نياز به روش هاي كمك كننده اي دارند كه بتوانند در تشخيص بيماري از آنان بهره ببرند. راديولوژي يكي از مهارت هاي دنياي پزشكي است كه با استفاده از دانش روز به كمك پزشكان و دندان پزشكان مي شتابد.

در اين مقاله به شكل مختصر به چند شاخه پر كاربرد عكس برداري پزشكي مي پردازيم:

·       عكس cbct

عكس cbct نوعي عكس برداري سه بعدي است كه با تجهيزات پيشرفته اي حاصل مي شود. زماني پزشك درخواست cbct مي كند كه تشخيص وضعيت بيمار با عكس برداري هاي معمولي امكان پذير نباشد. اشعه ايكس به كار رفته در دستگاه cbct به خوبي در عمق بافت ها رسوخ مي كند. نتيجه اين نوع از عكس برداري، تصويرهايي متعدد از استخوان ها، اعصاب، رگ ها و بافت نرم است كه با وضوح بالايي در زواياي مختلف در اختيار پزشك قرار مي گيرد.

كاربرد cbct در تشخيص بيماري هاي مختلف

عكس cbct در تشخيص بيماري، ناهنجاري و مشكلات گوناگوني به كار برده مي شود. در ذيل تعدادي از اين مشكلات و بيماري ها ديده مي شود:

1-    بيماري هاي فك به ويژه مشكلات دندان ها مانند دندان نهفته و دندان اضافي

2-    بيماري مفصلي صورت، درد و كاهش دامنه حركت مفصل

3-    آنومالي تكاملي

4-    مشكلات كام و ابعاد آن

5-    تشخيص مشكلات فك و دندان منجر به ارتودنسي

6-     جراحي هاي ناحيه دهان

7-    شايع ترين كاربرد اين نوع عكس برداري در كاشت ايمپلنت است.

تفاوت عكس سي تي اسكن با cbct

عكس cbct با سي تي اسكن تفاوت هاي بسياري دارد. cbct از سي تي اسكن، جديدتر و تكنولوژي مدرن تري دارد. در نتيجه مزايايي نسبت به آن دارد كه در ادامه ذكر مي شود:

1-    تصوير دقيق تر: سي تي اسكن تصويري دو بعدي با شفافيت پايين تري نسبت به cbct توليد مي كند. اين در حالي است كه cbct تصاويري سه بعدي در زواياي متعدد و به صورت 360 درجه اي ارائه مي دهد كه پزشك يا دندان پزشك با استفاده از آن به ساختارهاي دندان و فك با اندازه هاي واقعي پي مي برد.

2-    ايمني بيشتر: از آنجا كه دستگاه cbct تكنولوژي مدرن تري دارد، يكي از جنبه هايي كه در ساخت آن لحاظ شده، استفاده از ميزان اندك اشعه ايكس است. همچنين اين دستگاه اين قابليت را داراست كه اشعه را به صورت محدود در يك منطقه خاص بتاباند. البته تمامي دستگاه هاي راديولوژي به علت توليد اشعه هاي مضر، بايد به ميزان محدود استفاده شوند.

3-    سرعت بالاتر: دستگاه سي تي اسكن نسبت به cbct بسيار كند است. از مزيت هاي اين عكس برداري نوين، مي توان به سرعت زياد انجام تصويربرداري اشاره كرد كه براي بيماران مطلوب تر است.

4-    خطاي كم تر: هر دستگاهي هر چند هم دقيق، امكان خطا دارد. هنگام تصويربرداري، بيمار بايستي بي تحرك باشد. اگر بيمار مختصري حركت كند، اين حركت سبب ايجاد خطا در تصوير مي شود. در تكنولوژي هاي قديمي تر مانند سي تي اسكن اين خطا بيشتر است و تصوير را مخدوش مي كند؛ اما دستگاه هاي مدرن تر، اين مشكل را تا حدي كاهش داده اند.

معايب cbct

هر چند ميزان اشعه ايكس تابش شده از اين دستگاه كم تر از سي تي اسكن است؛ اما همچنان بيشتر از عكس هاي راديولوژي معمولي به حساب مي آيد. در يك پژوهش علمي ثابت شد كه اين دستگاه اشعه زيادي به چشم، غده تيروئيد و غدد پاراتيروئيد تابش مي كند كه در برخي موارد، ميزان اشعه تا ده برابر يك عكس برداري معمولي است.

عكس cbct  تمام فك

اين روش عكس برداري قابليت اين را دارد كه عكس هايي از فك بالا و پايين از تمام رخ و نيم رخ تهيه كند.  عكس cbct  تمام فك، به صورت واضحي تمام دندان ها، ريشه، عصب و تومورهاي موجود در لثه را نشان مي دهد.

عكس ايمپلنت

به نقل از ساعت24، همان طور كه گفته شد يكي از كاربردهاي مهم cbct در زمينه كاشت ايمپلنت است. وقتي دندان پزشك مي خواهد يك ايمپلنت در فك بيمار قرار دهد، ابتدا بايستي نسبت به وضعيت عصب و عروق و همين طور موقعيت سينوس ها اطلاع كاملي داشته باشد تا ايمپلنت را در جاي درست خود قرار دهد. از اين رو قبل از هر اقدامي درخواست يك عكس cbct از فضاي فك بيمار مي دهد. بعد از جاي گيري ايمپلنت در فك نيز عكس ديگري مورد نياز است تا از صحيح بودن عمل كاشت اطمينان حاصل شود.

عكس ايمپلنت در زعفرانيه

يكي از مراكز معتبر براي تهيه عكس ايمپلنت در زعفرانيه، راديولوژي الف است كه با تخصص و تجربه كافي اين امر را به بهترين شكل ممكن براي بيماران انجام مي دهد.

عكس opg

عكس opg يك عكس راديولوژي است كه تمام دندان هاي فك بالا و پايين را در خود جاي داده و علاوه بر دندان، عفونت، ميزان پوسيدگي و وضعيت ريشه ها را نيز نمايان مي كند.

كاربرد opg

از كاربردهاي Opg مي توان به اين موارد اشاره كرد:

1-    تشخيص شكستگي يا جا به جايي فك

2-    مشاهده شكستگي دندان ها

3-    بررسي وضعيت دندان عقل نهفته

4-    ارزيابي وضعيت دندان ها قبل از جراحي

5-    بررسي ميزان پوسيدگي دندان

6-     تشخيص عفونت لثه

7-    مشاهده وضعيت فك ها

مزيت opg نسبت به ساير روش ها

Opg در برابر روش هايي مانند سي تي اسكن و cbct اشعه بسيار ناچيزي ساطع مي كند و ايمني بالاتري دارد.

عكس برداري در دوران بارداري

هر قدر ميزان تشعشع در تصويربرداري اندك باشد، خانم هاي باردار بايستي براي حضور در راديولوژي با پزشك متخصص زنان و مسئول راديولوژي مشورت كنند و در صورت لزوم به عكس برداري، از لباس هاي سربي و پوشش هاي مقاوم در برابر اشعه استفاده كنند.

عكس opg  در شمال تهران

مركز راديولوژي الف واقع در زعفرانيه، بهترين مركز راديولوژي براي تهيه عكس opg  در شمال تهران است كه به صورت حرفه اي در زمينه راديولوژي فك و صورت فعال است.